Témakör
Sorszám
Megjelent
Kibővült
Fordította
< Tudomány >
< 22 >
1995. július
-
ChiefSimi

ZetaTalk: A 12. bolygó parázslása


Az emberek tudják, hogy a fény és a hő együtt termelődik: a tűz, a Nap és az elemek addig melegek, míg izzanak. Az emberek a hő nélkül termelődő fényt is ismerik, mint a szentjánosbogarak vagy a foszforeszkáló ásványok esetében. És természetesen van fénynélküli hő, egészen közel a 98.6 fokos hőhöz. A 12. bolygónak a magjából termelődő fénye és hője is van. Az élet a 12. bolygón - melyet óriás humanoidok laknak, és akik a méreteiken kívül nem különböztethetőek meg az emberektől - folyamatos nappalt tapasztal. Az ott kialakult élet nem alszik, csak pihen. A fény szétterjed az atmoszférában és visszatér a szárazföld felszínére; a magból tör felszínre, de a légkörrel csak a mély óceánok vízfelületén keresztül lép kölcsönhatásba, mely a bolygó felületének a túlnyomó részét borítja. Ezt azonosnak tekinthetitek a vulkáni aktivitással, mivel a Földön számos hely van a föld fölött és az óceánok alatt, melyekből szivárog az olvadt láva. Pont ugyanígy, a 12. bolygónak olyan területei vannak, ahol a magjában lévő olvadt és pezsgő anyag kiszökik a felszínre.

Tüzek - úgymint a napok közepében végbemenő folyamatok - nem csak teljes égésterméket(?) termelnek. Miért tennék? Bennetek nincs egy tűz, mely egy egyenletes hőmérsékleten van fenntartva? Nem fedeztétek fel, hogy a tüzet a kandallótokban csendesebbé lehet tenni az égésszabályozó beállításával? Az emberek nem értik meg, hogy mi megy végbe a Napon belül: valamiféle égés, amely a nagy bummot követően az elemek nyomása miatt lobbant be, egy besűrűsödő időszak idején. A nap nem született, meggyulladt. Meggyulladt, mivel a sűrítés addig a pontig folytatódott, ahol a szubatomi részecskék ütközésének terméke nem oszlott el, hanem összegyűlt, és ennek az anyagnak a lebomlása az, amit ti a napfényetekben szemrevételeztek és éreztek. Ez egy végletekig leegyszerűsített magyarázat egy bonyolult folyamatra. A 12. bolygó magján belül hasonló folyamat megy végbe, de mivel nehezebb anyagból tevődik össze, mint a Napotok, ez a folyamat le van lassítva. Hasonlíthatjátok ezt ahhoz, mint amikor a gyógyszer ételbe van keverve, a közvetlenül történő beszedés helyett. Ez megengedett, mert a kellemetlen eseménynek, avagy az ízlelő bimbóval reagáló orvosságnak az aránya lecsökkentődik, vagy lassabb lefolyásúvá válik.

A 12. bolygón, a kibocsátott hő szétszóródik minden irányba, így a bolygó felszíne meleg, de nem forró. Ha meglátogatnátok a bolygót, akkor a lábatok nem hólyagosodna fel, de lehet, hogy fázna olyan helyeken, ahol a kőzetréteg nem biztosítja a hő jó átjárását. A fény csak ott szabadul ki a magból, ahol lényegében vulkáni aktivitás zajlik a víz alatt. Természetesen ez történne, ha a bolygó szárazföldi felszínén lenne vulkáni tevékenység, de kicsi a szárazföldi felszín, és az régen megszilárdult. A Föld felszínén sem lenne vulkáni tevékenység, ha a víz földhöz viszonyított aránya megnövekedne. A víz összegyűlik az alacsonyan fekvő helyeken, és az alacsonyabban fekvő helyeknek kevésbé van megszilárdult köpenyük, ami gátként szolgálna. A vékony helyek törnek, és szabadjára engedik a pezsgő, olvadt magból származó nyomást. A 12. bolygó óceánjainak, ezért, vannak olyan területei, ahonnan a szórt fény keletkezik, és más területei, ahol az óceánok úgy tűnnének számotokra, mint a sajátjaitok, itt a Földön.

All rights reserved: ZetaTalk@ZetaTalk.com